Dulce de leche

Dulce De Leche

Dulce De Leche
Rooey202 - flickr.com/photos/rooey/5850631106 - CC BY 2.0

Hoe maak je Dulce de Leche?

Dulce de leche, een populaire lekkernij in Latijns-Amerika, is een rijke, zoete karamelpasta gemaakt van melk. Het wordt vaak gebruikt in desserts zoals cakes, ijs en gebakjes. Dulce de leche maken is eenvoudig, maar vereist geduld en zorgvuldige aandacht. Dit recept is bedoeld voor ongeveer 1 pot.

Bereidingswijze

Ingrediënten:

  • 1 liter volle melk
  • 200-300 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)

Instructies:

  1. Melkmengsel voorbereiden: Combineer de melk en suiker in een ruime, zware pan. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur, roer totdat de suiker volledig is opgelost.

  2. Koken: Voeg de vanille-extract en baking soda toe aan het mengsel. Laat het mengsel koken, en verlaag dan de hitte tot een lage stand om een zacht sudderend mengsel te krijgen.

  3. Roeren: Roer het mengsel regelmatig terwijl het kookt. Dit proces kan enkele uren duren. Het mengsel zal geleidelijk dikker worden en een karamelkleur aannemen.

  4. Dikte controleren: Controleer de dikte van de dulce de leche door wat op een koud bordje te leggen. Als het stevig genoeg is, haal je de pan van het vuur.

  5. Afkoken en bewaren: Laat de dulce de leche afkoelen en bewaar het in een schone pot in de koelkast.

Zo maak je Dulce de Leche

Dulce de leche is een veelzijdige en heerlijke lekkernij die je eenvoudig thuis kunt maken. Het vereist wat tijd, maar het resultaat is een heerlijk romige, zoete karamel die op vele manieren kan worden gebruikt.

Dit recept werd bijgewerkt op december 17, 2023

Gerechten

Welkom in de fascinerende wereld van gerechten, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en smaken een eigen taal spreken. Als culinaire ontdekkingsreiziger en liefhebber van diverse keukens, is mijn doel om de rijkdom van wereldgerechten te delen en te vieren. Mijn passie ligt in het verkennen van de authentieke, traditionele recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, alsook in het experimenteren met moderne twists op klassieke gerechten.

Van de kruidige diepten van een Indiase curry tot de subtiele finesse van een Frans soufflé, elk gerecht op mijn platform vertegenwoordigt een unieke cultuur en traditie. Mijn focus ligt op het gebruik van verse, lokale ingrediënten om de echtheid en het karakter van elke maaltijd te benadrukken. Daarnaast streef ik ernaar om gerechten te presenteren die zowel voedzaam als smaakvol zijn, waarbij ik altijd oog heb voor gezonde en duurzame keuzes.

Op dit platform vind je stapsgewijze recepten, gedetailleerde handleidingen en persoonlijke verhalen die de essentie van elk gerecht vangen. Of je nu een beginner bent in de keuken of een ervaren chef-kok, hier vind je inspiratie, technieken en tips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Laten we samen de wereld van gerechten verkennen en genieten van de oneindige mogelijkheden die koken en eten bieden!

Wat vond je van dit recept?