Comfort Food

Stamppot Rauwe Andijvie

Stamppot Rauwe Andijvie
FotoosVanRobin - commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8186356 - CC BY-SA 2.0

Hoe maak je Stamppot Rauwe Andijvie

Stamppot rauwe andijvie is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter erg populair is. De combinatie van de zachte aardappelpuree met de knapperige, licht bittere smaak van rauwe andijvie maakt het tot een voedzame en smaakvolle maaltijd. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt volop ruimte voor variatie.

Totale bereidingstijd: 30 minuten
Voor hoeveel personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
 • 500 gram rauwe andijvie, fijngesneden
 • 150 ml melk
 • 50 gram boter
 • Zout en peper, naar smaak
 • Optioneel: spekblokjes of geraspte kaas voor extra smaak

Bereidingswijze

 1. Aardappelen koken: Kook de aardappelen in een grote pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
 2. Aardappelen afgieten en pureren: Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Andijvie toevoegen: Meng de fijngesneden rauwe andijvie door de warme aardappelpuree. De warmte van de aardappelen zal de andijvie licht laten slinken.
 4. Optioneel: spekblokjes of kaas toevoegen: Als je spekblokjes gebruikt, bak deze dan in een aparte pan krokant en meng ze door de stamppot. Je kunt ook geraspte kaas door de stamppot mengen voor extra smaak.
 5. Serveren: Serveer de stamppot rauwe andijvie warm.

Stamppot rauwe andijvie is een eenvoudig, maar hartverwarmend gerecht dat ideaal is voor de koudere dagen.

Dit recept werd bijgewerkt op december 19, 2023

Gerechten

Welkom in de fascinerende wereld van gerechten, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en smaken een eigen taal spreken. Als culinaire ontdekkingsreiziger en liefhebber van diverse keukens, is mijn doel om de rijkdom van wereldgerechten te delen en te vieren. Mijn passie ligt in het verkennen van de authentieke, traditionele recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, alsook in het experimenteren met moderne twists op klassieke gerechten.

Van de kruidige diepten van een Indiase curry tot de subtiele finesse van een Frans soufflé, elk gerecht op mijn platform vertegenwoordigt een unieke cultuur en traditie. Mijn focus ligt op het gebruik van verse, lokale ingrediënten om de echtheid en het karakter van elke maaltijd te benadrukken. Daarnaast streef ik ernaar om gerechten te presenteren die zowel voedzaam als smaakvol zijn, waarbij ik altijd oog heb voor gezonde en duurzame keuzes.

Op dit platform vind je stapsgewijze recepten, gedetailleerde handleidingen en persoonlijke verhalen die de essentie van elk gerecht vangen. Of je nu een beginner bent in de keuken of een ervaren chef-kok, hier vind je inspiratie, technieken en tips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Laten we samen de wereld van gerechten verkennen en genieten van de oneindige mogelijkheden die koken en eten bieden!

Wat vond je van dit recept?

Lekkere Recepten

Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot

Hoe maak je Zuurkoolstamppot Zuurkoolstamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de winter erg geliefd is. Het combineert…

Spinazie Stamppot

Spinazie Stamppot

Hoe maak je Spinazie Stamppot Spinazie stamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat eenvoudig, voedzaam en heerlijk is. Het combineert…